El conseller de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, Manuel Alcaraz, ha manifestat la seua satisfacció per la renovació del conveni de col·laboració amb ACNUR per a 2019 i que contempla un pla de ‘Protecció de famílies desplaçades pel conflicte del Iemen’ mitjançant el qual es pretén oferir suport i ajuda davant la greu situació que pateix la població més vulnerable en aquest territori.
La coordinadora de la delegació d’ACNUR a la Comunitat, Arancha García, ha manifestat que per a l’agència, depenent de l’ONU i especialitzada en ajuda a persones desplaçades i refugiades, es tracta d’una col·laboració molt important per la situació de vulnerabilitat que viu la població desplaçada internament, i ha explicat que gràcies al projecte es podrà ajudar a un miler de famílies.
El conseller, per la seua part, ha assenyalat que Iemen viu «una de les situacions bèl·liques més terribles del món tot i que al mateix temps és un dels casos més oblidats». Respecte a ACNUR, ha destacat la tasca que fa d’humanització en llocs com els camps de refugiats.
La Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, destina 250.000 euros a este projecte, en el qual participa també la Diputació Provincial de València, i que permetrà el repartiment de tendes on protegir-se entre la població afectada així com kits bàsics d’assistència i supervivència amb mantes o utensilis de cuina.
A l’acte de signatura també han estat presents la secretària autonòmica, Belén Cardona, i la directora general de Cooperació i Solidaritat, Antònia Moreno.