– El projecte CV-301 atendrà una població de prop d’1.087.000 habitants i comptarà amb un mínim de 12 autobusos
– El nou contracte contempla la creació de serveis expressos entre les ciutats de Benidorm i Dénia amb València

La Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori ha aprovat el nou projecte de servei públic de transport de viatgers CV-301 València-Benidorm després del procés d’informació pública on han presentat proposades ajuntaments, entitats i empreses, segons publica el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV).
La nova concessió de transport de persones per carretera, que es desenvolupa a les províncies d’Alacant i de València vertebrant diferents àrees comarcals en el seu recorregut, atendrà una població de prop d’1.087.000 habitants.
Comptarà amb un mínim de 12 autobusos amb tots els estàndards d’accessibilitat universal, que realitzaran prop d’1.897.000 quilòmetres anuals, integrant les relacions estructurals entre València amb els principals nuclis costaners que conformen el litoral fins a Benidorm, així com amb altres espais com l’aeroport de Manises.
L’ordenació del servei forma part de la reordenació completa en tota la Comunitat que ha realitzat la Generalitat per a garantir el transport públic en el 100% dels municipis.
Millores incorporades en la participació pública
Com a resultat de l’acceptació d’al·legacions presentades, la Conselleria ha estimat oportú incloure la proposta presentada per l’Ajuntament de Benissa d’incloure una parada específica de la Línia 2 en el nucli urbà d’aquesta localitat.
Característiques del nou projecte
L’àmbit prestacional del nou contracte manté la funcionalitat dels serveis interprovincials entre València i Benidorm, incorporant altres nuclis de notable rellevància turística com són Altea, Dénia, Xàbia, Benissa i Gandia. L’objectiu que es persegueix és aconseguir la major eficiència i sostenibilitat del sistema en el mitjà /llarg termini.
Així, entre les millores incloses respecte a la situació actual cal destacar la creació de serveis directes i expressos entre les ciutats de Benidorm i Dénia amb València.
Les connexions directes dels principals nuclis costaners com Benidorm, Xàbia, Dénia i Gandia amb l’estació d’AVE de València i l’Aeroport de València.
Es potencien les connexions entre València i Gandia amb els principals municipis de la Marina Alta i La Marina Baixa i es garanteixen les connexions i nivells de servei amb les principals poblacions, concorde als moviments de caràcter turístic principalment amb Benidorm i el seu entorn.
Aquesta nova proposta manté les dinàmiques i funcionalitat de les línies regulars actuals, a més d’afavorir les relacions amb els principals nodes d’intermodalitat de València, l’estació d’AVE i l’Aeroport.
Cal tindre en compte que els nuclis de València i Benidorm exerceixen de pols dinamitzadors dels moviments de naturalesa interprovincial en l’eix costaner de la Comunitat Valenciana.
A més, existeixen altres nuclis de segon nivell com Dénia o Xàbia que presenten un fort dinamisme amb la capital territorial en la seua condició de principals destinacions de segona residència. També hi ha altres municipis menors dins de les rutes naturals que són susceptibles de disposar de connexió amb els nuclis de referència per la seua capil·laritat amb la xarxa rural del territori
Tots els vehicles adscrits al contracte compliran amb la directiva europea d’accessibilitat i altres característiques establides en la llei d’Accessibilitat Universal al Sistema de Transports de la Comunitat Valenciana; hauran d’estar homologats i complir amb la normativa vigent en el moment de la seua adscripció.

Així mateix, els vehicles estaran equipats amb un modern Sistema d’Ajuda a l’Explotació (SAE), basat en sistemes de localització geoposicionada per satèl·lit, i comunicacions de dades d’última generació, que proporcionarà en temps real la informació requerida per la *Direcció General d’Obres Públiques, Transport i Mobilitat.

El nou contracte aposta per la racionalitat i l’adequació de l’oferta de servei a les necessitats de demanda mitjançant la configuració de serveis altament competitius. En aquest sentit, els ingressos per recaptació tarifària permetran cobrir la totalitat del cost de prestació, assegurant uns nivells de rendibilitat en el temps que permetran licitar el servei a risc i perill del concessionari, sense cost per a l’Administració.

Font. Generalitat Valenciana