Dins del marc de la Fira Gastronòmica de l’Alcúdia, es va celebrar el dilluns passat un menjar de germanor, amb la degustació del tradicional putxero valencià. La Fira que enguany ha albergat innombrables activitats paral·leles com a actuacions musicals, showcookings, o atraccions lúdiques per als més xicotets es clausurarà hui 9 d’octubre.

Des de la seua inauguració el passat dia 5, ha tingut una extraordinària afluència de públic, ratificant la bona salut que té aquesta cita amb els millors productes de la Comunitat Valenciana i molt especialment amb el kaki de la Ribera, amb denominació d’origen pròpia i el cultiu del qual és una de les activitats econòmiques més importants de la comarca. La programació gastronòmica conclourà amb el Concurs de putxero  i postres de Kaki de la Ribera en el Saló 2000 del municipi dilluns que ve dia 14 de setembre.

Teresa Carrascosa i Salvador Esteve propietaris del Restaurant “Gambrinus” de Setaigües, van ser els encarregats d’un showcooking amb el plat més tradicional de l’Alcúdia elaborant de més de 100 racions d’olla que van poder degustar veïns, festers i autoritats locals. Gambrinus és un dels guanyadors d’aquest prestigiós concurs que reuneix en cada edició grans noms la gastronomia valenciana, especialment de la cuina de cullera.

 GAMBRINUS ABRE LA CITA DE LA XII EDICIÓN DEL CONCURSO DE PUCHERO VALENCIANO Y POSTRES DE CAQUI DE LA RIBERA

Salvador Esteve presideix l’Associació Viva la Cullera, una entitat sense ànim de lucre els objectius del qual són la promoció i divulgació de les nostres receptes més ancestrals, fent una important labor en la recuperació de receptes ja desaparegudes. Un dels objectius immediats d’aquesta Associació és la “Fira Gastronòmica de Cuina de Cullera i arrossos tradicionals” que se celebrarà  a principis del pròxim any en la Plaça de l’Ajuntament de València amb la presència de més de 40 restauradors, que oferiran degustacions de guisats arrelats al tradicionalisme culinari de tota la província. L’esdeveniment comptarà amb el suport de la Diputació de València, L’Ajuntament de València i la Federació Empresarial d’Hostaleria Valenciana.

GAMBRINUS OBRI LA CITA DE LA XII EDICIÓ DEL CONCURS D'OLLA VALENCIANA I POSTRES DE CAQUI DE LA RIBERA

La XII edició del concurs de putxero i postres de caqui de la Ribera congregarà a 18 dels restaurants més reconeguts de tota la província valenciana. Aquest esdeveniment és un dels pocs que dediquen el seu esforç a un plat de cullera, fent una labor encomiable per recuperar aquesta recepta de la seua estacionalitat i propugnant-la com un plat assidu de la nostra cuina. A més del plat d’olla,  els 18 concursants hauran d’elaborar unes postres a base de kaki, en una recepta personal on podran deixar palesa tota la seua  creativitat i innovació, al mateix temps que erigirà a aquesta fruita  com a protagonista de la nostra cuina gràcies a les seues innombrables qualitats per a estar presents en un ampli receptari.

Un jurat especialitzat compost per restauradors i personalitats de la gastronomia valenciana, serà l’encarregat de la puntaciò dels plats per a postres i putxero de tots els concursants, atorgant finalment tres premis per a cadascuna de les modalitats.