Enguany, les regidories de Turisme i la responsable del Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca ultimen els detalls organitzatius de la 59 edició que se celebrarà el diumenge 15 de setembre. El degà concurs gaudeix del reconeixement mundial del sector, no solament per ser el més antic d’Espanya, sinó perquè, a més, en cada edició augmenta la demanda de participants. Per a Manoli Egea, regidor responsable del certamen “es tracta d’un esdeveniment de grandíssima repercussió, al qual acudeixen participants de diferents llocs del món. Estem ja ultimant tots els detalls per a aquesta edició en la qual hi ha diverses novetats. Una d’elles és que tenim la intenció d’obrir encara més la participació de la ciutadania de Sueca en el Concurs. Per això, sortejarem dilluns que ve 12 entrades dobles per a poder assistir a la sala”. Una altra de les novetats que inclou aquesta edició, és l’augment en el nombre de premis que s’entregaran. Als guardons a millor paella cuinada per un restaurant de Sueca, de la Comunitat Valenciana i a nivell internacional, s’uneix també la categoria de millor paella cuinada per un restaurant a nivell nacional.
En la present edició, han sigut convidats a participar els restaurants de Sueca La Granja i Sequial 20. Per part seua, els concursants de la Comunitat Valenciana seran: Ca Roig; El Llibrell; El Port; Nou Racó; Goya Gallery; Rossinyol; Avinguda 2.0; K-Anròs; Evenser; Els Roques; Ca Ladio; Cap i Casal; El Racó; La Visteta; Catering La Despensa; Plaça Gastro Mercat, d’El Corte Inglés; Ausiàs 47; La Coloratta; Casa Riquelme; i Arrossos i Brases Bonança 2.0.
Procedents de diverses comunitats autònomes acudiran: El Moll del Barri Pesquer (Santander), Grup Xàtiva (Barcelona), Els arrossos de Guillermo (Ciudad Real), Casa Pepe Sanchis (Còrdova) El Bandoler (Còrdova), Sa Paella Club (Eivissa) i ASCAIB (Illes Balears).
Pel que respecta a la participació internacional, comptarem amb: Casa Paella LTD (Tasmània, Austràlia), SimplySpanish (Melbourne, Austràlia), Paella Mania (el Japó), Restaurant Sagnia (Shizuoka, el Japó), Restaurant Alikante (Mèxic), Restaurant Xiquet (Washington, USA), Restaurant Don Quichotte (Narbona, França) i Restaurant Ferdinando Campaniello (Itàlia).
Jurado professional i multidisciplinari
Els participants seran valorats per un jurat de reconegut prestigi professional, amb una llarga trajectòria en el món de la gastronomia des de diferents àrees, aportant els seus coneixements i experiència. Com a presidenta exercirà Purificació García Segòvia, catedràtica de la Universitat Politècnica de València al capdavant del Departament de Tecnologia d’Aliments i el Grup d’Investigació i Innovació Alimentària; el xef Alejandro del Bou, en representació de Turisme València; Núria Sanz, de l’Associació de Restaurants de València; Antonio Crespo, director Centre de Turisme d’Alacant; Elena Casado, bloguera gastronòmica de Sueca; Francisco Javier Gutiérrez Hurtado, director de Restauració en el Congrés dels Diputats; Álex Cornejo, ambaixador de la paella al Perú; Carlos Mataix, president de la Fira Gastrònoma; i Naohiyo Watanabe, cònsol general del Japó.
Un jurat variat i multidisciplinari, que aportarà la seua visió i coneixement entorn del complex i ancestral món de la paella, on no solament compta saber executar la recepta, sinó elaborar-la amb destresa i amb respecte a cadascun dels ingredients.
Paellers d’Honor
En aquesta edició, s’entregaran novament els reconeixements de Paellers d’Honor a diferents persones que, tant a nivell personal com professional, treballen per popularitzar i internacionalitzar el món de la paella, de manera que es pose en valor la nostra recepta més internacional. Es veuran reconeguts amb aquest guardó en aquesta ocasió: Misericòrdia Bell Fabián, presidenta del Consell Regulador de la Denominació d’Origen Vins del Bierzo, i Daniel Claver, dissenyador i creador del monument a la Paella. La identitat de la tercera persona és una sorpresa que es reserva l’organització del Concurs.
Patrocinadors
A més, en aquesta edició, comptarem un any més amb el suport de nombrosos patrocinadors, com a Cervesa Túria, Garcima, Carmencita, Tony Harris, Bocopa, Jet Extramar, Arròs Tartana, Grup Sada, Oliespal, Coca-Cola, Makro, Tastyfun, Wikipaella, Ri-Ra, Etygraf, FEHV, Granissats Grany, i Fruites i Verdures Alabau; i col·laboradors com a Masia El Teular, Alqueria de Vilches, Sanikey, Xufatopía, Fira Gastrònoma, Granissats Grany, World Paella Day, Diputació de València, Generalitat Valenciana, L’Exquisit Mediterrani, Del Tros al Plat i Turisme d’Espanya.